Négy indiai zarándokhely, ahová érdemes ellátogatni

India zarándokhely tekintetében sem szűkölködik. Hiszen India a kultúra és a vallás bölcsője. Négy vallás szülőhazája, de az összes többi vallás is szép számban van jelen. A hinduizmus, buddhizmus, szikhizmus és a dzsainizmus is Indiában született.Indiai zarándokhely

Lássuk, melyek azok az indiai zarándokhelyek, melyek Krisnához kötődnek? Krisna ugyanis a hindu hitvilágban az Istenség Legfelsőbb Személyisége.

Krisnához köthető 4 indiai zarándokhely

Krisna Földi kedvteléseihez a következő indiai zarándokhelyek köthetők:

  • Mathura
  • Vrindavan és környéke (Vraja vagy Vradzsa)
  • Dváraka
  • Kuruksetra

Mathura, Krisna szülőhelye

Krsina 5000 évvel ezelőtt szállt alá a lelki világból. Krisna a mai Delhitől mindössze 150 km-re fekvő Mathura városban született. Mathura a Jamuna folyó partján fekszik.

A Jamuna és a Gangesz India két legfontosabb folyója.

Akkoriban a zsarnok Kamsza király uralta. krisna szüleit is börtönbe záratta, mert kamsza eredendő ellenszenvet és félelmet érzett Krisna iránt.

Az eredeti palotából semmi sem maradt meg, kivéve a börtönt, ami a mai napig is felkereshető. Jó tudni,hogy óriási biztonsági ellenőrzésen kell átmenni. Gyakorlatilag útlevélen és pénzen kívül semmit sem lehet bevinni.

Vrindávan, az indiai zarándokhelyek királynője

Vrindávan Mathurától mindössze 6 km-re fekszik, ugyancsak a Jamuna folyó partján.

Krisna
Krisna Vrindávanban cseperedett fel, miközben megannyi transzcendentális kedvtelést mutatott be.

Vrindávan a mantrák sokasága által visszhangzik. Egyszerre megannyi templom hangosítójából harsognag a mindenféle mantrák.

Krisna itt töltötte gyerekkorát. A vonzó kis település minden épülete és utcája Krisnáról szól. 5000 templom található ezen a meghitt, de mégis öröknyüzsgő indiai zarándokhelyen.

Vraj, Vrindávan környéke

Vradzsa vagy Vraj területéhez rengeteg zarándokhely tartozik. Ezek közül a legfontosabbak a Radhakund, Góvardan, Nandagram, Varsana.

Dváraka: a négy legfontosabb indiai zarándokhelyek egyike

Krisna felnőttkorának jelentős részét Dvárakában töltötte. Dváraka a négy legfontosabb indiai zarándokhely egyike. Ezek a következők:

  • Puri
  • Dváraka
  • Badrinath
  • Ramesvaram

Dváraka Gudzsarath államban, az Arab-tenger partján fekszik. Régészeti feltárások szerint igazolható, hogy az eredeti Dváraka 5000 évvel ezelőtt, Krisna eltávozása után elsüllyedt.

Kuruksetra, a Mahábhárata egyik helyszíne

Fontos dolog történt Kuruksetrán. Mindamellett, hogy itt zajlott a világtörténelem legnagyobb csatája, a háború előtt Krisna itt mondta el a Bhagavad-gítá tanítását Ardzsunának.

Az eredeti hely ma is látogatható. A Bhagavad-gítá elhangzásának helyszaínén egy óriási banyan fa áll. Kuruksetra lakalmas zarándokhely arra, hogy az ember a Krsinán és a Bhagavad-gítán meditáljon.

Összefoglalásként elmondhatjuk, hogy Krisna Földi kedvteléseinek helyszínei a mai napig is felkereshetők. Ezek az indiai zarándokhelyek valóban sokat adnak. Érdemes őket felkeresni.

 

 

Add a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük