Mantrák az ébredéshez

A mantrák varázserejű égi hangok. Olyan hangrezgések, melyek képesek a kőszívet meglágyítani, a jéggé fagyott érzelmeket felolvasztani. A mantra a lelki világból hang formájában alászálló lelki energia. Lássuk röviden a lényeget.

Mantrák és meditáció

Mantrák fajtái

Sokféle mantra létezik. Bizonyos mantrák anyagi célokra használatosak, mint amilyen a gyógyászati mantrák. Előző korokban építkezésnél vagy akár a háborúban is alkalmaztak mantrákat.

A transzcendentális mantrák, mint amilyen az Óm vagy a Hare Krisna, kifejezetten a meditációhoz alkalmazott meditációs eszközök. Énekelve, recitálva vagy mormolva ismételgetik, míg csak el nem érik vele a révületet.

A csoportosítás korántsem teljes. A legfontosabb szempont alapján azonban Égi és Földi misztikus hangokat különböztetünk meg.

Te döntöd el, hogy mikor, melyikhez nyúlsz. Mondhatná valaki, hogy csak az Ég érdekli, akkor mér fordulna Földi hangokhoz? Igaza lehet. Mint ahogyan annak is, aki Azért idéz meg Földi hangokat, mert számára már csak lelki hangok vannak.

Egy a lényeg: kezdd el. Ha kipróbálod, akkor érezni fogod az áldó hatást. Keress egy olyan helyet, ahol megtanítanak a helyes zengésre.

Ahol a varázsigék az égbe szöknek

A szent helyek a mantráktól visszhangzanak. Ilyen hely Varanászi is. Hajnali 6 órakor a város szélén, az Assi Ghatnál gyűlnek össze egy gurukula tanoncai, hogy elrecitálják a legfontosabb mantárkat a nap üdvözlésére.

A nap egészen másképp alakul, ha mantrázással kezdjük. A mantrák mellett Varanászi város szélén minden reggel púdzsát is bemutatnak. Mindezt India szent folyója partján. Tudtad, hogy a Gangesz és a Jamuna jogi személyiség státuszt kaptak?

A folyó közben csak hömpölyög. A Himalájából egyesen a Bengáli-öbölbe. Mindezt emberemlékezet óta.

Honnan a víz? Hogyan lehetséges, hogy a tengerszint magassága sohasem változik? Ez már a misztikumok világa. Az Égi sohasem nyilvánul meg a Földi előtt. Csak akkor, ha a Földi Égivé minősül.

Óm kórus reggeli ébredéshez

 


Ezen a videón az Om mantrát zengi egy kórus. Nagyon alkalmas a reggeli ébredéshez. Egy napon majd azt veszed észre, hogy egész nap éber maradsz. Jó ébredést a mantrák világában!

Add a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük